22 Eylül 2013 Pazar

YENİ BAŞLAYANLARA ANTREMAN ÖNERİLERİ


Spora başlamaya karar verdiniz, istediğiniz şartlara uygun bir spor salonuna üyeliğinizi yaptırdınız ve artık sağlıklı yaşam için spor yapmaya hazırsınız.

 

Doğuştan yada sonradan gelen herhangi bir rahatsızlık, sakatlık, fiziksel bir bozukluk(skolyoz, bel fıtığı, meniskus yırtığı gibi)yoksa artık spora başlayabilirsiniz.

 

Başlamadan önce fiziksel durumunuzu anlatacağınız bir liste size verilecektir. Burada eğer varsa rahatsızlıklarınızı, kalıtsal hastalıklarınızı ( Şeker hastalığı, kolestrol, kalp gibi )yazarak size programınızı hazırlayacak yetkili kişiye bilgi vermeniz istenecektir.

 

Daha sonra size bir takım ölçümler yapılarak, fiziksel durumunuz hakkında edinecekleri bilgiler ile size en uygun programı hazırlayacaklardır.

 

Ben, hiçbir sağlık ve fiziksel rahatsızlığı olmayan üyeler için 5 ila 10 dakikalık bir ısınmadan sonra hafif kilolarla

bütün kas gruplarını kapsayan yaklaşık 45-50 dakikalık bir antrenman programı uygulaması yapıyorum.

 

İlerleyen haftalarda her zaman tekrar sayısını arttırmaya yönelik antrenmanlar yapıyoruz. Üyemizin kilo problemi varsa cardio antrenmanlarımızı,ağırlık antrenmanımız bittikten sonra yapıyoruz, bu sebeble 15-20 dak arası extra bir çalışma daha yapmış oluyoruz.

 

Kas antrenmanı yaparak kas gücünü arttırıp metabolizmayı hızlandırmayı hedefliyoruz.Daha sonra yaptığımız cardio antrenmanlarında da daha fazla yağ yakımı sağlamış oluyoruz.

 

Düzenli yaptığımız ölçümlerle, ilerleyen haftalarda meydana çıkan ihtiyaca göre antrenman programlarımızı yeniliyoruz.

 

Burada en önemli unsur, sizin bu işe ne kadar zaman ayırıp emek verdiğiniz, sonuçta antrenörler sadece yol gösterir, size hareketleri doğru yapmayı, doğru nefes alıp vermeyi öğretebilir, ama sizin adınıza antrenman yapamaz.

 

Spor salonuna giderek zaten bir zaman, bir emek ve bir para harcıyorsunuz, orada en iyi antrenmanı yaparak maximum faydayı sağlayıp emeklerinizin karşılığını almak tamamen sizin elinizde.

 

Sağlıklı, spor dolu günler…..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder