6 Eylül 2013 Cuma

DOĞRU EGZERSİZ NASIL YAPILMALI ?

DOĞRU EGZERSİZ NASIL YAPILMALI ?

Amaca uygun egzersiz programları uygulamak, hedefe ulaşmak açısından son derece önemlidir. Spor yaparak daha çabuk kilo vermek, formunu korumak ya da daha iyi bir forma sahip olmak gibi değişik hedefler için bir takım egzersiz programları uygulanır. Ancak çoğumuz amacımıza uygun egzersiz yapmak yerine kulaktan dolma egzersiz programlarını izlemekteyiz. Unutulmamalıdır ki her egzersiz programı herkes için uygun olmayabilir.

Kilo vermek mi? Zayıflamak mı?


Kilo vermek ile zayıflamak her zaman birbirine karıştırılan olgulardır. Diet yaparak zayıflayabilirsiniz, vücut ağırlığınız rakamsal olarak azalabilir ama bu kilo verdiğiniz anlamına gelmez. Kilo verebilmek için vücut yağ oranını düşürmek bunun içinde doğru bir egzersiz programı uygulamak gerekmektedir.                                                                                                                                     

Yağ yakmak ?


Fazla kiloların çok büyük bir kısmı vücutta depolanmış fazla yağlardır. Doğru bir kilo verme egzersiz programının hedefi  birikmiş yağları yakmak olmalıdır. Bölgesel olarak yağ kaybı mümkün değildir. Yapılan doğru egzersiz programları ile vücudun her bölgesinden yağ atılır. Yağ yakımı ilk olarak derinin en ince olduğu yüz ve göğüs bölgesinden gerçekleşir. Vücut kilo seviyesini değiştirirken su atacağı için başlangıçta verilen kilolar, yeme düzeninde yapılmış ani değişiklikler nedeniyle gerçekleşen su kaybından ve vücuttaki sindirilen besin miktarının azalmasından kaynaklanabilir. Bu tür kilo kayıpları gerçek kayıplar olarak görülmemeli, ne kadar yağ atıldığı ölçü olarak alınmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder