10 Eylül 2013 Salı

ABUR CUBUR

Abur cubur yemeyi seviyor musunuz? Pek çok insanın öğünler arasında yedikleri yüzünden kilo aldıklarını ve yağlandıklarını biliyor musunuz? Acıktığınızda hazırlaması kolay olan ve lezzetli olan bu gıdalar aslında başlıca düşmanımız.




Sağlıklı beslenmenin düşmanı olan abur cuburdan vaz geçmek sanıldığı kadar kolay değildir. Reklamlar ve marketlerde süslü paketleri ile boy gösteren abur cuburdan uzaklaşmak için beslenme tarzı mutlaka değiştirilmelidir. Ara öğünler beslenmemiz için olmazsa olmazdır. Ara öğünde yediklerimiz sayesinde insülin oranımız artmaz ve bu nedenle acıkmayız. Yani, iştahımız yediklerimiz sayesinde frenlenir. Bu noktada biraz mutfakta uğraşmak sizi daha sağlıklı hale getirecektir.


Marketlerde satılan bol mısır şuruplu ve früktoz içeren kutulu meyve suları yerine taze sıkılmış mevsim meyve sularını tercih edin. Canınız gofret veya cips istediğinde, 1 dilim ekmek üzerine sürülmüş krem peynir veya tahin pekmez yiyebilirsiniz.


Çikolata yemek yerine kuru incir, badem, kayısı gibi kuruyemiş ve meyve tüketebilirsiniz.  Yulaflı ve meyve parçalı 1 kase müsli midenizi korur, bağırsak sistemini çalıştırın ve tok tutar. 1 kase yoğurt içine dilimlenmiş şeftali, muz ile tükettiğinizde kimyasal maddelerle yapılan ürünlerden uzak durmuş olursunuz.  Fast food yeme alışkanlığınız varsa, emin olun sıcak ekmek içine koyacağınız tulum peynirle yapılan bir sandviç çok daha faydalıdır. Çünkü, fast food yiyecekler, beyinde ki nöronları uyararak çok daha fazla acıkmanıza ve yemekten zevk almanıza neden olmaktadır.


En önemli öğünler arasında olan ara öğünlerde salata, yoğurt ve kurutulmuş meyve tüketmek sizin kilo kontrolünüzü sağlayacaktır. Pek çok insan ara öğün abur cuburlarını kesince rahatlıkla kilo vermektedir. Kanda insülin değerini sabit tutmak hem acıkmanıza engel olacak hem de sağlıklı olmanızı sağlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder