19 Eylül 2013 Perşembe

ODAKLANMAK ZOR MU ?


Odaklanma zorluğu çekiyor ve kendinizi çok halsiz hissediyorsanız bol vitamin ve uyarıcı olan kahve kullanmaya başlarsınız. Oysa her ikisi de çok fazla etki etmediği gibi, kahve çeşitli hastalıklara neden olabilir. Oysa, bazı yiyecekler odaklanmamızı sağlar ve beynimizi daha iyi kullandırır.

 

Ispanak ; Ispanak içinde bol miktarda bulunan potasyum sayesinde beynimizde sinir uçlarının iletimini hızlandırır. Elektriksel iletimin artması ile daha sağlıklı ve düzgün düşünür, hızlanırız. Dikkatimizi toplamada en büyük yardımcılardandır.

Taze fasulye; Taze fasulye en fazla folik asit barındıran sebzelerdendir. Folik asit, anne karnında ki bebeğin beyin hücrelerini sağlıklı geliştirir. Hafızayı kuvvetlendirir, bilgi kavramasını hızlandırır. Özellikle çok yoğun çalışanlar ve ilerleyen yaşı olanlar için folik asit çok önemlidir.

 

Brokoli; Brokoli içinde bulunan sulforan isimli kimyasal, beyni sağlıklı tutuyor. İlerleyen yaşla birlikte beyinde oluşan hasarı azaltıyor. Beynin düşünme ve odaklanma sınırını yükseltiyor.

Buğday ; Buğday içinde çok miktarda B vitamini grubu vardır. Bu nedenle damarların tıkanmasına engel olur, depresyon ve stresten korur. Alzheimer’ın oluşumunu yavaşlatır.

 

Su; beynimiz %80 oranında sudan oluşmaktadır. Su içimine yaklaşık 15-15 saat kadar ara vermek, konsantrasyon süresini düşürür. Bu nedenle düzgün bir şekilde su tüketmek gereklidir.

Badem ; Bademin içinde bulunan magnezyum, beyin fonksiyonlarını canlandırır. Magnezyum takviyesi beynin öğrenme becerilerinin artmasına ve hafızayı kuvvetlendirdiği ortaya çıkmıştır.

 

Avokado ; kanda bulunan kötü kolesterolü düşürür. Dolaşımı hızlandırarak beynin yeterince oksijen almasını kolaylaştırır. Böylece beynimizi çok daha iyi kullanırız.

Yaban mersini; İçinde bol miktarda olan flavanoid sayesinde hafızayı kuvvetlendirir, öğrenme kapasitesini yükseltir. Hafızayı korur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder