18 Eylül 2013 Çarşamba

DEĞİŞEN ZARARLILAR VE YARARLILAR


Yapılan araştırmalara göre bildiğimiz pek çok sağlık uygulaması değişti. Daha çok kısa bir süre önce tereyağı zararlı kabul edilirken bu gün tereyağı yemenin faydaları anlatılıyor ve hatta yumurta kolesterol açısından kendini akladı. İşte değişen sağlık bilgileri ;

 

Yaklaşık 5-6 ay öncesine kadar uzmanlar günlük sık sık yemek yemenin gerekliliğini anlatırken günde 7-8 öğün  yemenin pankreas, böbrekler ve kalbi yorduğunu açıklıyor. Özellikle kilo vermek istiyorsanız 3-4 saatten fazla aç kalınmamalı ama her bulunan şey de yenilmemelidir.

Bol bol meyve yiyerek zayıflatan diyetlerin pankreası yorduğu ve vücuda şeker yüklemesi yaptığı ortaya çıkmıştır. Bu nedenle, meyvenin yanında mutlaka süt ve peynir tüketilmelidir. Bu tarz süt ürünleri, kana giren şekeri dengelemektedir.

 

Protein vücudunuza zarar veriyor bu nedenle YEMEYİN denilirken, bu gün her porsiyonda protein almanın metabolizmayı harekete geçirdiği anlatılmaktadır. Tabi ki abartmadan.

Mucize yaratan katkı maddesi, zayıflatıcı hap yoktur. Satın aldığınız  hiçbir vitamin desteği yeterince vitamin vermez, hiçbir ilaç sizi aniden zayıflatmaz. Yani  mucize ilaç yoktur.

 

Ekmek ve ceviz eşdeğer değildir. Ekmek karbonhidrat kaynağıdır ve ceviz protein ve bitkisel yağ kaynağıdır. İkisi asla birbirinin yerine geçmez. Kahvaltıda ekmek yerine ceviz yemenin bir manası yoktur.

Anne sütü ve zeytinyağı birbirine eşit değildir. Zeytinyağında bol omega3 yağ asidi vardır. Anne sütünde de yağ asidi vardır fakat bunun yanı sıra bağışıklık sistemini destekleyen vitamin ve minerallerde vardır. Bu nedenle anne sütü ile zeytinyağı aynı değildir.

 

Egzersiz ve spor yaptıktan sonra, ligth süt ürünü tüketmek yağ yakımına uzun süre devam etmenizi sağlar. Spordan 30 dakika önce içilen bir bardak kahve ise yağ dokusunun hızlı incelmesini sağlıyor.

Günde 2 dilim ananas, yağ dokusunun yıkımına ve düzenli yenildiğinde selülitlerin azalmasına neden olur. Sindirim sisteminin düzenli çalışması için probiyotik ürünler düzenli kullanılmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder