15 Eylül 2013 Pazar

SABAHLARI ZİNDE VE ENERJİK OLMAK İÇİN PÜF NOKTALARI



Sabahları yataktan kalktığınızda kendinizi şiş ve kilolu hissediyorsanız belirli beslenme hatalarını uyguluyor olabilirsiniz. Yemek yeme alışkanlıklarınızı değiştirerek bambaşka bir insan olabilirsiniz. Üstelik sabah kalktığınızda kilonuzda farklılıklar bile oluşabilir.

Sindirim sorunlarını engellemenin başlıca yöntemi bol lifli gıdalar tüketmektir. Günlük lif ihtiyacı karşılandığında sindirim sisteminiz düzgün çalışacak ve gaz, şişkinlik ve ödem gibi sorunlar ortadan kalkacaktır. Sebze, meyve ve tam tahıllı gıdalar beslenmenizde mutlaka olmalıdır.

Günde yaklaşık 1.5-2 litre kadar su içmek, vücudunuzda oluşan şişliklerin önüne geçmektedir. Ayrıca toksin atmanızı sağlayacaktır. Yemeklerden önce içilen su daha az yemek yemenizi sağlar. Günlük su ihtiyacını karşılayacak kadar su içmek vücudun dengesini bulması açısından çok önemlidir. İdrar renginin beyaza yakın sarı olması yeteri kadar su tükettiğinizin göstergesidir.

Gün içinde aldığınız tuz miktarı vücutta ciddi şekilde su toplanmasına ve ödem oluşumuna sebep olur. Yemeklerde az tuz tüketmek ve aldığınız yiyeceklerde ki tuz oranlarını kontrol etmek çok önemlidir. Tuzu az tüketmeye başladığınızda sabah yataktan daha enerjik kalkarsınız.Vazgeçemiyorsanız sodyumu azaltılımış tuz kullanabilirsiniz.

Genelde gece olduğunda yemek yeme isteğimiz artar. Bu nedenle gece atıştırmaları çok fazla hızlanır. Gece atıştırmalarından uzak durmanın başlıca yolu, kendinizi meşgul edecek bir şeyler bulmak ve kendinizi buna alıştırmaktır. Akşam yemeğinde dengeli yerseniz, gece atıştırmalarının da önüne geçersiniz. Ayrıca eve aldığınız abur cuburları artık almayın.Böylece, kilo verdiğinizi bile fark edersiniz.



Genelde insanlar egzersiz yapmayı sevmezler. Bu nedenle de egzersiz yapma zamanlarını sürekli atlatırlar. Eğer, egzersiz yapmayı sevmiyorsanız akşamları 1 saat kadar dans edin. Böylece hem kilo verecek hem de keyif alacaksınız.

Hayatınıza mümkün olduğunca pozitif bakın ve stresli ortamlardan uzak durun. Hayata pozitif bakan insanlar hem kilo almıyor hem de vücut sağlıklarını koruyorlar. Kendi sorunlarınızı büyütmeyin ve hayatınızı, bedeninizi sevin.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder