8 Eylül 2013 Pazar

EGZERSİZ YAPARKEN NELERE DİKKAT EDELİM ?

Egzersiz ve spor yaparken dikkatli olmanız gerekir. Çünkü, spor yaparken belirli kurallar vardır. zayıflamak isterken, kasları geliştirebilir veya kas kaybedebilirsiniz. İşte, sporun uyulması gerek kuralları ;



Spor, haftada 3 kez ya da gün aşırı yapılmalıdır. Haftada 3 gün başlayarak zamanla spor sıklığı arttırılır. 3 gün altı spor etkili olmayacağı gibi her gün yapılan egzersiz sağlık sorunları yaratabilir. Ağırlık ve aletli çalışma yapacaksanız, hafta da 3 gün çalışmak yeterlidir.


Egzersizlerin ne yoğunlukta yapılacağını belirlemek için, spor yapılırken nabız ölçülür ve buna göre spor yoğunluğu ortaya çıkar. Nabzınız yaptığınız hareketlerde artıyorsa o hareket başlangıçta yapılmaz. Spor yaparken nabzın çok yükselmemesi gereklidir.


Spor yemeklerden yaklaşık 2-3 saat sonra yapılmaya başlanmalıdır ve aç karnına yapılmamalıdır. Aç karnına yapılan spor, kan şekerini çok düşüreceğinden rahatsızlık verir. Yemeğin hemen üstüne yapılan sporsa kalpte sıkışma gibi kötü sonuçlar doğurabilir.


Kalp ve solunum yolları ile kondisyon kazanmak için yapılacak olan sporlar; yürüyüş, koşu, kürek, bisiklet ve yüzmedir. Bu sporların tamamında kaslar ve solunum yolları yani akciğerler tam kapasite çalışır.


Bütün spor hareketleri 1 saat kadar yapılmalıdır. İlk başlangıç olarak 20 dakika ile sınırlanmalı daha sonra artmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder