18 Eylül 2013 Çarşamba

GRİPTEN KORUNMANIN YOLLARI


Sıcak havaların yerini serin havalara bıraktığı şu günlerde başımızı en fazla ağrıtacak olan grip hastalığı ile gene yüz yüzeyiz. Şu anda bile hava değişimleri grip vakalarını hızlandırdı.

Gripten korunmak için nasıl beslenmeliyiz?


1.      Brokoli en büyük kanser düşmanıdır, C vitamini içerir. Bağışıklık sistemini hızla onararak hastalıklara karşı antikor üretimini arttırır. Bu nedenle brokolinin suyu dahil bolca tüketilmesi tavsiye edilir.

2.      Kuru fasulye ; Bağışıklık sistemini tamir eden kuru fasulye bol lif kaynağıdır.Kan şekerini düşürür ve kolesterolü dengeler. Haftada 1-2 kez kuru fasulyeyi tüketmekte yarar vardır.

3.      Kara lahana, kuvvetli bir antioksidandır, kanserin vücudumuzda oluşumunu engeller ve bağışıklık sitemini düzenler ve kuvvetlendirir. Az pişirerek yenilmesi içindeki vitaminlerin korunması açısından önemlidir, gripbe karşı koruyucu etkisi vardır.

4.      Kırmızı biber; yüksek oranda antioksidan bir besindir. Bağışıklık sisteminin onarılmasında önemli rol oynar.Hastalıklara karşı bizi korur. Özellikle, çiğ olarak tüketilmesi tavsiye edilir.

5.      Turp ve lahana ; Turp doğal bir antioksidan ve antibiyotiktir.Grip ve soğuk algınlığı geçiren hastalarda etkili tedavi edici özelliği mevcuttur.

6.      Sarımsak ve soğan ; Sarımsak ve soğan yüksek oranda antibiyotik ve antioksidandır.Grip ve soğuk algınlığı için pişirilmeden tüketilmeleri tavsiye edilir.

  1. Somon balığı ;içerdiği yüksek oranda ki Omega-3 sayesinde bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Kalp sağlığımız için önemlidir. Ayrıca içerdiği yüksek kalsiyum sayesinde kemikleri güçlendirir. Haftada 1-2 kez somon ızgara yemek bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiği ve bu sayede de gribe ve soğuk algınlığına karşı vücut direncini arttırdığı için  gereklidir.

 

  1. Grip aşısıda bir nebze gribe karşı koruyucu olabilir.Ancak o kadar değişik grip virüsü varki,aşı her zaman yeterli gelmeyebilir.Bunun yerine beslenmemize dikkat ederek ve bulunduğumuz ortam eğer kapalı bir ortam ise sık sık havalandırarak virüsün üremesine engel olabiliriz.

 

Sağlıklı günler dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder