4 Kasım 2013 Pazartesi

DEPRESYONU TETİKLEYEN GIDALAR

Yediğimiz yiyecekler sayesinde vücudumuz gereksinimi olan enerjiyi alır. Fakat bazı yiyecekler, bizi depresif ve yorgun hissettirir. Bu yiyeceklerden bazıları depresyonu tetikleyebilir. Bu nedenle bazı gıdalardan uzak durmakta fayda vardır. İşte, depresyonu tetikleyen gıdalar ;

Früktoz içeren mısır şurubu vücudumuza girdiğinde bizi depresyona kadar taşıyabiliyor. Çünkü, içinde bulunan yüksek şeker oranı mutluluk hormonunun fazla salgılanmasına neden oluyor. Bu hormonun fazla salgılanması ile, çok fazla enerji yüklemesi olur. Bunun sonucundaysa, yorgunluk ve stres yaşanıyor. Dünya Sağlık Örgütü mısır şurubunun yasaklanması gerektiğini söylüyor. Fakat, bugün içtiğimiz tüm meşrubat, kurabiye ve tatlılarda mısır şurubu kullanılmaya devam ediyor.
 
Sodyum olmadan vücudumuzun hayatta kalma şansı ne yazık ki yoktur. Uzmanlar, günde 1.500 mg. kadar sodyum alınmasının gerekli olduğunu söylüyorlar. Sodyum fazlalığı merkezi sinir sistemimize etki ederek, depresyona girmemizi sağlıyor. Tuzu azaltmak bu nedenle gereklidir. Ayrıca tansiyon ve dolaşım sorunları ile kalp krizlerinin başlıca nedeni sodyum fazlalığıdır.
 
Yapay tatlandırıcılar hakkında yapılan araştırmalarda, diyet ürünler mutluluk hormonunun salgısını yavaşlatıyor ve depresyona sokuyor. Üstelik yapay tatlandırıcılı bir ürün kullandığınızda çok daha fazla şeker ve karbonhidrat tüketmeye başlıyorsunuz. Yani diyet yapalım ve az şeker alalım derken daha fazla yemek yeme ihtiyacı duyuyorsunuz, üstelik depresyona giriyorsunuz.
 
Flor sayesinde dişlerimiz ve beyin sağlığımız sağlıklı kalır. Fakat, florun fazlalığı depresyonu tetiklerken, sindirim ve boşaltım sorunlarına neden olmaktadır. Sert suyun içinde flor oranı yüksektir. Bu nedenle su alırken içinde flor oranı düşük su ve yumuşak su tercih etmekte fayda vardır.

Alkol kesinlikle depresyona sokan bir maddedir. Çoğu insan gevşemek ve rahatlamak için alkol alsa da, depresyona sokan bu maddeden uzak durmakta fayda var.

Alıntı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder