Yediğimiz yiyecekler sayesinde vücudumuz gereksinimi olan enerjiyi
alır. Fakat bazı yiyecekler, bizi depresif ve yorgun hissettirir. Bu
yiyeceklerden bazıları depresyonu tetikleyebilir. Bu nedenle bazı
gıdalardan uzak durmakta fayda vardır. İşte, depresyonu tetikleyen gıdalar ;
Früktoz içeren mısır şurubu vücudumuza girdiğinde bizi depresyona
kadar taşıyabiliyor. Çünkü, içinde bulunan yüksek şeker oranı mutluluk
hormonunun fazla salgılanmasına neden oluyor. Bu hormonun fazla
salgılanması ile, çok fazla enerji yüklemesi olur. Bunun sonucundaysa,
yorgunluk ve stres yaşanıyor. Dünya Sağlık Örgütü mısır şurubunun
yasaklanması gerektiğini söylüyor. Fakat, bugün içtiğimiz tüm meşrubat,
kurabiye ve tatlılarda mısır şurubu kullanılmaya devam ediyor.
Sodyum olmadan vücudumuzun hayatta kalma şansı ne yazık ki yoktur.
Uzmanlar, günde 1.500 mg. kadar sodyum alınmasının gerekli olduğunu
söylüyorlar. Sodyum fazlalığı merkezi sinir sistemimize etki ederek, depresyona girmemizi
sağlıyor. Tuzu azaltmak bu nedenle gereklidir. Ayrıca tansiyon ve
dolaşım sorunları ile kalp krizlerinin başlıca nedeni sodyum
fazlalığıdır.
Yapay tatlandırıcılar hakkında yapılan araştırmalarda, diyet ürünler mutluluk hormonunun salgısını yavaşlatıyor ve depresyona
sokuyor. Üstelik yapay tatlandırıcılı bir ürün kullandığınızda çok daha
fazla şeker ve karbonhidrat tüketmeye başlıyorsunuz. Yani diyet yapalım
ve az şeker alalım derken daha fazla yemek yeme ihtiyacı duyuyorsunuz,
üstelik depresyona giriyorsunuz.
Flor sayesinde dişlerimiz ve beyin sağlığımız sağlıklı kalır. Fakat, florun fazlalığı depresyonu
tetiklerken, sindirim ve boşaltım sorunlarına neden olmaktadır. Sert
suyun içinde flor oranı yüksektir. Bu nedenle su alırken içinde flor
oranı düşük su ve yumuşak su tercih etmekte fayda vardır.
Alkol kesinlikle depresyona sokan bir maddedir. Çoğu insan gevşemek
ve rahatlamak için alkol alsa da, depresyona sokan bu maddeden uzak
durmakta fayda var.
Alıntı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder