13 Kasım 2013 Çarşamba

İNCELTEN KESİNTİLER-2


Kaybın her iki haftada yarım kilo
Her gün 300 kalori eksiltmelisin

Seçeneklerin şunlar:
Mutfakta biraz kurnazlık yapmalısın Daha yağsız yemekler pişirmek (ve 115 kalori kâr etmek) için kullandığın zeytinyağını kanola yağı ile değiştir. Sebzeleri ve balığı tavada çevirirken bir çorba kaşığı yağ kullanmak yerine dört çorba kaşığı et suyu kullan. Deminki 115 kalorinin ardından 100 kalori daha eksiltmiş oldun. Örneğin alfredo sos yaparken kullanman gereken dört çorba kaşığı ağır kremanın yerine aynı ölçüde yağsız sütü iki çorba kaşığı unla karıştırarak yap. Bu hamleyle de eksi hanesine 150 kalori yazmış olursun.

Tabakları değiştir Servis yaptığın tabak ne kadar büyükse sen de o kadar çok yemeğe meyilli oluyorsun. Journal of the American Medical Association tarafından yapılan bir araştırmanın sonuçları bunu kanıtlıyor. Akşam yemeği için hazırladığın fettuccine için standart yemek tabaklarından değil tatlı tabaklarından kullan. Texas A&M Üniversitesi’nde Beslenme ve Yemek Bilimi Profesörü Doktor Jenna Anding bu şekilde günde 300 kalori daha az tüketmiş olacağını söylüyor. Dışarıda mı yiyorsun? Başlangıç için aldığın aperatifi yarım bırak ve ana yemeğin geldiği zaman tabağın kalanını paket yaptır.

 
 Meşrubatlara dikkat Sass’a göre gün içinde aldığın gizli saklı kalorilerin doğru hesabını ortaya koymak için içtiklerine bakmak gerekir. Amerikalı bir kadın, 30 yıl öncesine göre günde 300 kalori daha fazla alıyor. American Journal of Clinical Nutrition’a göre bu 300 kalorinin en az yarısı gün içinde tüketilen tatlandırılmış içeceklerden geliyor; soda veya meyve suyu gibi. 500-600 gr’lık bir buzlu çayın neredeyse ufak bir öğün yemek kadar kalorisi bulunuyor: 240 kalori. Bu tip içeceklerden uzak dur; enerji içeceği, buzlu çay ya da meyve suyu... Dışarıdan aldığın portakal sularında ortalama 220 kalori bulunuyor. Peki, bir portakal kaç kalori? Ortalama 35.

 
 Regl dönemi aşermelerini azalt Ben&Jerry’s paketinden kâsene koyduğun dondurmayı aynı miktarda az yağlı biz dondurma çeşidiyle değiştir. Tek bir kâse Ben&Jerry’s dondurmasında (yaklaşık 240 ml diyelim) 540 kalori var. Evet, hepimiz biliyoruz ki böyle bir dondurma yemek yeryüzünde olmana rağmen kendini cennette hissettiren şeylerden biri. Madem bu dondurmadan vazgeçemeyeceksin en azından sadece iki çorba kaşığı kadar dondurmayı yediğin başka bir tür yiyeceğin içine karıştırmayı dene. Örneğin tahıllı gevrek yerken... Ona rağmen 250 kaloriyi hâlâ alıyor olacaksın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder