28 Kasım 2013 Perşembe

GRİP İÇİN ALDIĞIMIZ İLAÇLARI NE KADAR TANIYORUZ?

Grip mevsimindeyiz. Grip olduğumuzda kullanılan ilaçlar, gribin etkilerini tedavi eden ilaçlardır. Özetle grip ilaçları gribe bağlı olarak gelişen öksürük, ateş, burun akıntısı, eklem ağrıları gibi septomları tedavi ederler. İşte, grip ilaçları hakkında yanlış bildiklerimiz 


Grip ilaçları eczanelerde reçetesiz olarak satılan ve herkesin hastalandığında rahatlıkla alabildiği ilaçlardır. Bu ilaçlar sadece gribin yan etkilerini engelleyerek rahatlamamızı sağlar özetle grip tedavisi uygulamaz.  Grip ilaçlarının eczanelerden ulaşımının kolay olması bizim için belirli sıkıntıları da taşımaktadır.

Genelde grip ilaçları ya öksürük kesici etkide veya ateş düşürücü ağrı kesicilerdir. Gripte bazen tüm septomlar bir arada olmaz. Yani sadece ateşiniz olabilir veya sadece öksürüğünüz.  Ağrısı olamayan kişiye ağrı kesici, ateşi olmayan hastada ateş düşürücü ilaç alabiliyor. Böylece vücudunuza gereksiz ilaç yüklemesi yapıyorsunuz. Özellikle yüksek tansiyon gibi dolaşım sorunu kronik olan hastalarda, grip ilaçları tansiyonu değişken hale getirebiliyor. Yüksek tansiyon ciddi sorunlar yaratabiliyor. Bu tarz kronik rahatsızlıkları olan hastalar ya doktorlarına danışmalı veya eczanede sorununu mutlaka anlatmalıdır. İlaçların içinde ki prospektüsler mutlaka okunmalıdır. Okumadan evinizde ki ilaçları bile kullanmak sıkıntı yaratabilir.
 
Uzmanlar tüm ilaçların normal su ile alınması gerektiğini söylüyor. Çünkü, en doğru ilaç alım yöntemi budur. Fakat, grip olunduğunda ilaçlar meyve suları veya süt ile birlikte alınabiliyor. Özellikle greyfurt suyu ile alınan grip ilaçları vücutta çözülmüyor, dışarıya da atılamadığı için vücut enzimlerinin çalışmasını bloke ediyor. Böylece ilaç vücudumuzda olduğundan çok fazla kalıyor ve yan etkiler çok daha fazla etki ediyor.
 
Grip olduğunuzda antibiyotik kullanımı yanında mutlaka vitamin kullanılır. Bu uygulamanın hiçbir faydası yoktur. Hatta, antibiyotik etkileri bile zayıflar. Bu halk arasında yaygın bir hurafedir. Ayrıca grip olduğumuzda ıhlamur, zencefil gibi bitki çayları çok fazla tüketilmeye başlanır. Bu tarz bitki çayları veya bitkiler asla tedavi edici değildir. Çünkü, hiç birinin klinik olarak gribe iyi geldiği kanıtlanmamıştır.
 
ALINTI.........

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder