14 Kasım 2013 Perşembe

İNCELTEN KESİNTİLER-3



Kaybın ayda yarım kilo
Her gün 100 kalori eksiltmelisin

Seçeneklerin şunlar:

Ekmeğini değiştir Farklı ekmek türlerinin besin değerleri arasında Anna Nicole Smith’in “önce/sonra” fotoğrafları kadar fark var. Örneğin buğday ekmeği ile tam tahıllı ekmek arasında kaldığın zaman artık tam tahıllı ekmek al; aradaki fark neredeyse yarı yarıya. Ekmeğini değiştirdikten sonra yaptığın sandviçlerde de değişikliğe gitmelisin.

Kullandığın sosları değiştir Ekşi kremayla beraber gelecek olan “burrito” için bu krema yerine aynı miktarda salsa sos tercih edersen 150 kalori kâra geçmiş olacaksın. Aynı seçimi şimdiye kadar hep kremalı soslarla yediğin daha farklı yemekler için de dene. Salsa sos yiyerek kalorileri eksilten yine sen olacaksın. Başka bir değişiklik de ranch sos yerine yediğin şeyleri humusa batırmak olabilir. Salatanın içine konulan küçük kızarmış ekmek parçalarının yerine ceviz kullanabilirsin.

TV’yi kapat “Gossip Girl”ün bir tabak tiramisuya çok güzel eşlik edebileceğinin biz de farkındayız. LCD ekranın karşısında fazla zaman geçirmek bel ölçünü arttırmaya neden olan etkenlerden biri. Georgia State Üniversitesi yaptığı bir araştırmada insanların TV karşısında yemek yedikleri zaman diğer zamanlara göre günde 130 kalori daha fazla aldığını ortaya koyuyor. O uzaktan kumandayı bir süreliğine yalnız bırakmalısın.

 
 Şarabını tatlandır 85 gr sodayla 85 gr şarabı karıştırdığında o karışımın kalorisi 60 civarında oluyor. Eğer normalde iki kadeh kırmızı şarap içiyorsan bu karışım eksi hanene o gün için 120 kalori yazacak. Düzenli ama makul bir ölçüde içki içmenin faydaları da var. Araştırmalar (kadın için günde bir kadeh) içki içmenin vücuttaki leptin adlı hormonun salgılanmasını arttırdığını ortaya çıkarmış. Leptin, tatlılara karşı hissettiğimiz açlığı engelleyen doğal bir hormon.

Şekerleri kamufle et International Journal of Obesity’de yayımlanan bir çalışmaya göre masasında şeker bulunduran ve bunları cam bir tabağa koyan ofis çalışanları, şekerlerini şeffaf olmayan bir tür kaba koyanlara oranla üç kat daha fazla şeker yiyor. Bu iki tip insan arasındaki 150 kalorilik fark demek. Senin de masanda şeker duruyorsa gözünün önünden kaldır ve kendini ona ulaşmak için yeterince çalışman gerektiği konusunda ikna et.

Kasları geliştir Yemeklerden önce et suyuna çorba, sebze ve meyve gibi düşük kalorili ya da lif yönünden zengin yiyecekler yemek, aldığın toplam kaloriyi düşürecektir. Journal of the American Dietetic Association tarafından yapılan bir çalışmanın sonuçları ana yemeklerinden önce 100 kalorilik bir salata yiyen kadınların başlangıçları atlayıp direkt yemeğe geçen kadınlara oranla toplamda yüzde 12 daha az kalori aldığını söylüyor. O yüzden yemeğe, az yağlı peynir ve yağsız salata sosu ile hazırlanmış bir salata yiyerek başla.

Kadınlar İçin Özel Karın Sıkılaştıran Egzersizler 
 Tüketim aşkı   
Hayatına doğru besinleri tüketerek devam etmen aslında gerçekten bel çevrende incelmeye neden olabilir. Mutfağında mutlaka bulundurman gereken yiyeceklerin listesini burada bulabilirsin.

Çam fıstığı
Yeni araştırmalar çam fıstığının iştah kesici bir özelliği olduğunu ortaya çıkardı. Çam fıstığının içindeki yağ asitleri açlık hissini bastırmasıyla bilinen “oholecystokinin” adlı bir hormonu harekete geçiriyor. Çam fıstıklarını salatanın üzerini süslemek için ya da pesto sosun içine karıştırın.

Sıcaklar
Çay ve çorba gibi sıcak şeylerden bahsediyoruz. Şikago’daki Smell and Taste Research Foundation tarafından yürütülen bazı çalışmalar gösteriyor ki, sıcak yiyeceklerden salınan aromalar beynin doymayla ilgili merkezine daha çabuk sinyal gönderilmesini ve dolayısıyla da tokluk hissine daha hızlı ulaşmanı sağlıyor. Soğuk bir dilim pizzanın yerini tutabilecek bir şey yok evet... Ancak mikrodalgada ısıttığın zaman muhtemelen aynı dilimin daha azını yemek isteyeceksin.

Yeşil yapraklılar
Lahana, marul, ıspanak, göbek marul ve diğer yeşil yapraklı sebzeler neredeyse kalorisizdir. Pek çok durumda bu besinleri henüz sindirme aşamasındayken bile kalorilerini yakmış oluyorsun. (Salatalık ve kereviz de bu gruba dâhil.)

 
 Yağ
Cornell Üniversitesi’ndeki araştırmacılar insanların restoranlarda önlerine konulan ekmekleri üzerine yağ sürerek değil de zeytinyağına batırarak yediği zaman toplamda 53 kalori daha az aldığını keşfetmiş. Nedenini tam olarak bilmiyorlar ancak şöyle düşün; yağın içindeki bir şe


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder