1 Ekim 2013 Salı

KİLO VERMEYİ ENGELLEYEN GIDALAR




Pek çoğumuz kilo vereyim derken kilo alırız. Diyetlerde metabolizmanın zorlanması, kilo almamızı sağlar. Bazen de farkında olmadan diyet yapıyorum diye yediklerimiz kilo almamızı sağlar. Eğer, diyet yapıyorsanız uzak durmanız gereken gıdaları sizin için derledik. İşte, kilo vermenizi engelleyen gıdalar;

Beyaz ekmek ve unlu gıdalar ; Bu gıdaların hepsi metabolizmamız tarafından şekere dönüşür. Şeker hemen kana karışarak, daha fazla acıkmamızı sağlar. Bu nedenle, unlu ve beyaz ekmekten uzak durmak onların yerine kepek, çavdar ve tam tahıllı gıdalar tüketilmelidir.

 Trans yağlar ; Damar tıkanıklığının başlıca nedeni olan trans yağlar, tüm şarküteri ürünlerinde bulunmaktadır.  Bu nedenle sosis, salam ve sucuktan uzak durulmalıdır. Üstelik, trans yağlar birikime neden olurlar. Bel bölgesi yağlanmasının başlıca nedeni onlardır.

Fast food ; içinde yüksek oranda sodyum ve Çin tuzu olan bu gıdalar direk olarak beyinde nöronları uyararak sizin çok daha fazla acıkmanıza ve zevk almanızı sağlar. Böylece alışkanlık haline gelir. Fast food’u kesinlikle bırakın. 

Şeker ; şekerin ne kadar zararlı olduğunu hepimiz biliyoruz. Vücudumuz kendisi için gerekli olan şekeri zaten üretir. Bu nedenle şeker takviyesi almanıza gerek yoktur. Üstelik şeker direk yağ olarak depolanır. Hayatınızdan şekeri çıkarın ve uzaklaştırın.



Alkol ; direk olarak vücudumuzda yağa döner. Üstelik su kaybına uğrayan metabolizma kendini bir türlü toparlayamaz. Alkol alımını yavaşlatın ve mümkünse kullanmayın.

 Hayvansal yağlar ; tavuğun derisi, etin yağını azaltın. Bu tarz hayvansal yağlar, direk karın bölgesi ve kalçalarda birikme yapar. Mümkün olduğunca az yağlı ve ızgara tüketin.

 Tuz; Tuzun fazlası çok ciddi şekilde vücutta su tutulmasına ve ödemlere neden olur. Bu nedenle kilo vermek neredeyse imkansız hale gelir. Tuz alımını mümkün olduğunca azaltmak eğer mümkünse az kullanmak kilo vermenizi kolaylaştırır. Üstelik tuz, yüksek tansiyon, kalp hastalıkları gibi ciddi sorunları yaratır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder