Çilek, böğürtlen, kiraz ; Beynin ilerleyen yaşla birlikte, azalan becerileri kazanmasını sağlamaktadır. Bu nedenle hafızayı destekleyen meyvelerdir.
Avokado ; E vitamini açısından çok zengin
bir meyvedir. İçerdiği C vitamini ile, avokado Alzheimer hastalığının
gelişimini ve başlamasını engellemektedir.
Ay çekirdeği ; E vitamini deposu olan
çekirdek, günde 20-25 gr. kadar alınmalıdır. Beynin hafıza merkezini
destekler ve beyin gelişimi hızlanır.
Balık ; Balık, omega3 açısından çok
sağlıklıdır. Beyinde pek çok sinirin işini yapabilmesi için gerekli olan
omega3 nedeni ile haftada 1-2 kez yenilmelidir.
Fıstık ezmesi ; E vitamini açısından çok zengindir. Bu nedenle beyin sağlığına çok faydalıdır. Badem de aynı şekildedir.
Tam tahıllı gıdalar ; Lif kaynağı olan bu besinler, zeytinyağı ile tüketilirse Alzheimer’a engel olmaktadır.
Yeşil yapraklı sebzeler ; Lahana, kara lahana, brokoli, ıspanak E vitamini ve folik asit açısından zengindir. Folik asit ve E vitamini beyni korur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder