6 Ekim 2013 Pazar

VÜCUT TİPİNE GÖRE DİET VE EGZERSİZ

Uzmanlar vücut şeklinize göre diet yapmanın daha sağlıklı olduğunu savunuyorlar. Bölgesel olarak yağlanma nerede oluştuysa ona göre yapılan diyetler, çok daha başarılı ve iyi sonuçlar veriyor.
 
 
 
 
Kalça bölgesinde yağ barındıranlara önerilen diyet genelde az yağlı diyetlerdir. Kalçalarda oluşan yağ hücrelerini yakmak için spor ile takviyelenmelidir. İlk olarak yağlı süt ve süt ürünleri, kırmızı et ve hayvansal doymuş yağları kesmek gereklidir. Süt ve süt ürünlerinde daha düşük yağlı olanları seçmeye gayret gösterin. Çünkü, az yağlı olan süt ürünleri bir yandan da kilo vermeye yardımcıdır. 
Örnek bir öğün vermek gerekirse ;Kahvaltı ; Taze meyve ve az yağlı yoğurt karışımı.
Öğle yemeği ; Peynir, domates, salatalıklı ve taze tavuklu salata. İkindi ; Az yağlı süt ile yapılmış çikolatalı içecek.
Akşam yemeği ; Az yağlı peynirli hindi etli hamburger.
Kalça ve bacak  için egzersiz programı;
Leg Extension   3set 20 tekrar
Leg Curl           3 set 20 tekrar
Abductor         3 set 30 tekrar
Adductor         3 set 30 tekrar
Leg Press        3 set 20 tekrar
Hype Raise     3 set 20 tekrar
 



Karın bölgesi yağlı bir vücudunuz varsa; işiniz zordur çünkü yağ, karın bölgesinde ki organları komple sarmıştır. Organları saran bu yağ tabakası şeker hastalığı ve kansere neden olabilir. Ayrıca, yüksek stres hormonu vücutta üretilmiştir. Bu hormona kortizol denilmektedir. Kortizol hormonu, metabolizma hızını düşürür, kasları eritir ve yağ depolanmasını sağlar.



Beyaz ekmek, makarna ve pirinç gibi hızlı acıktıran gıdalardan uzak durun. Arpa, esmer buğday ve tam tahıllar kan şekerini sabit tutarak kortizol hormonunu kontrol altına alır. Ayrıca diyet içinde bol zeytinyağı, avokado, deniz balıkları, somon kesinlikle tüketilmelidir. Bol su içmek bu tür kilosu olanlarda çok faydalıdır.

Karın için egzersiz programı;

Crunch        3 set 30 tekrar

Leg Raise   3 set  30 tekrar

Side band   3 set 100 tekrar

20-45 dak arası cardio antrenmanı

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder