10 Ekim 2013 Perşembe

DÜZ BİR KARINA SAHİP OLMAK İÇİN NE YAPMALIYIZ?

Uzmanlar bel ve karın çevresinde ki yağların en tehlikeli kilo alma olduğunu söylüyor. Karın ve bel bölgesinde olan yağlanma, iç organlarında yağlanmasının neden olmaktadır. Bu noktada, vücudumuz bol miktarda kortizol hormonu salgılayarak kalp krizinden felce kadar hastalıklara açık hale gelmektedir. Düz bir karın sahibi olmak için ne yapmalıyız?




Karın bölgesinde ki yağlanmayı engellemenin başlıca yolu gluten almaktır. Tam tahıllı buğday 
grubunda olan proteinin ismi glutendir. Gluten, sindirimi düzenler ve karın bölgesinden yağlanmayı engeller. Makarna, buğday, peynir gibi pek çok ürün gluten içerir. Çok abartmadan alınmalıdır.



Uyku karın bölgesi yağlanması için çok önemlidir. Uykunuzu tam ve sağlıklı almadığınızda leptin 
hormonu az salgılanır ve abur cubura yönelirsiniz. Leptin hormonu beynimize tokluk sinyalini veren hormondur. Bu nedenle uyku düzeninizi sağlayın. Sağlıklı ve düzenli uyuyun.
Günde yaklaşık 2.5 litre kadar su tüketin. Su karın bölgesinde oluşan yağlanmayı engeller. Fakat, suyu ılık ve yemeklerden önce tüketmeye özen gösterin. Soğuk su içmeyin.

Karın bölgenize düzenli masaj yapmak kan dolaşımını hızlandırır ve dokular sıkışır. Çünkü, yağ tabakasının olduğu yerlerde kan dolaşımı yavaşlar. Bu nedenle saat yönünde yuvarlak hareketler ile deniz tuzu ile masaj yapabilirsiniz. Sabahları ve akşamları buz torbası ile yağlanan bölgeye masaj yapmak kan dolaşımını hızlandırır. Çok sağlıklı olan buz ile masajı deneyin çok faydasını görürsünüz.

Kahvaltı yapmadan asla günü geçirmeyin. Uyandıktan yaklaşık 1 saat sonra kahvaltınız yapın. Yemeklerde bol sebze ve sebze salatası tercih edin. Kızartmalar ve trans yağlardan uzak durun. Sporu bir yaşam biçimi haline getirin ve günde hiç olmazsa yarım saat kadar tempolu yürüyün. Hareketli yaşama geçin. Stresten uzak durun. Streslendiğinizde vücudunuzun salgıladığı hormonlar yediğiniz yiyecekleri bel ve karın bölgenize yağ olarak depolar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder