2 Ekim 2013 Çarşamba

Hastalanmadan yaşamak mümkün mü?



Hepimiz, küçük yaşadığımız sağlık sorunlarını ciddiye almaz ve belirli kötü alışkanlıklarımızdan vaz geçmeyiz. Bu tutumumuz nedeni ile, hastalıkların vücudumuzda yayılmasına neden oluruz. Fakat, hastalanmadan yaşamak da mümkündür. Üstelik, hastalıkları başlamadan kendimizi korumak, hastalığı tedavi etmekten daha kolaydır.

Yapılan araştırmalarda, bazı hastalıkları önlemek için sağlıklı beslenmek çok önemlidir. Kanser hastalığında bile, sağlıklı beslenme hastalığın riskini  %50 oranında düşürmektedir. 




D vitamini takviyeleri ile bağışıklık sistemleri kuvvetlendirilebilir, enfeksiyon riskini düşürür. Omega 3 desteği, kalp damar hastalığını, yüksek tansiyon, kolestrol, depresyon, romatizma tedavilerine iyi gelmektedir. C vitamini takviyeleri ile, bağırsaklarda demir alımı kuvvetlendirerek bağışıklık sistemine destek, ciltte canlanma, karaciğerlerde takviyeler yapılabilir. 

Sigara ve alkol tüketiminden uzak durmak, düzenli uyumak ve spor yapmak kilo alınmasını engelleyerek, şeker hastalığını kontrol altına aldırır.Haftada 3-4 kez yarım saat ile bir saat arası yapacağımız egzersizler yüksek tansiyonu dengeler, kısırlık ve kadınlarda yumurtalık kistleri, menopoz problemlerini engeller. 

Her sene düzenli olarak, sağlık taramalarından geçmek, gereklidir.Özellikle 40 yaşa kadar kadınlarda, senede 1 kez meme muayenesi yaptırmak, 40 yaş sonrası her altı ayda bir kontrol olmak gereklidir.Aynı şekilde erkeklerde özellikle prostat ile ilgili kontrolleri aksatmadan yapmalıdırlar. Antioksidanlar ve vitamin takviyeleri alarak, vücut direncini arttırmak ve soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklara karşı vücudu koruma altına almaktır. Vitaminleri doğal yollardan almanın mümkün olmadığı zamanlarda vitamin takviyeleri alınabilir.

 Ruhsal açıdan kendinizi rahatlatmak, meditasyon ve bol bol dua etmek bizi pek çok hastalıktan korumaktadır. Olumlu düşünmek ve kendimizi affetmek bizi yaşama bağlayacağından gereklidir.
Rutin hayatın dışına çıkmak kişisel gelişime önem vermek. Bu konuda değişik düşünceleri araştırmak okumak bakış açısı çeşitliliği bakımından yararlı olacaktır.

Bilinç altınızda bastırdığınız tüm duygular, zihinsel hastalıkların önemli nedenlerindendir. Bu olumsuz düşünce yapısı nedeni ile stres artar, hormon ve bağışıklık sistemimiz çöker. Yapılan araştırmalarda kendini sevmeyen, evhamlı, endişeli, olumsuz düşünen insanların hastalıklara sık yakalandığı ve az yaşadığı bir gerçektir.

Alıntı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder