1 Ekim 2013 Salı

HIZLI VE RAHAT KİLO VERMENİN PÜF NOKTALARI



Hepimizin, yediği yiyecekler bedeni tarafından yakılarak kullanılır. Bazıları çok yakar, bazıları ise çok az yakar. Bu durumda, bazıları çok yedikleri halde zayıf bazıları ise az yediği halde kilolu olur. Buna metabolizmanın çalışma hızı denilir. Bu duruma doğuştan şanslı insanlar varda diyebiliriz. Bu insanlar metabolizmaları doğuştan hızlı çalışanlardır.

Doğuştan metabolizmanız yavaş çalışıyorsa onu hızlandırabilirsiniz. Özetle, metabolizmanızın yavaş çalışması kaderiniz değildir.


Vücudunuzda ki kas kütlesi ne kadar çok artarsa o oranda yediklerinizi hızlı yakarsınız. Çünkü kaslar, yediklerimizi yakmakta başrol oynarlar. Kas yapmak için çeşitli egzersizler ve spor yapabilirsiniz. Özellikle ağırlık kaldırmak, koşu, bisiklet, kürek çekmek başlıca yapabileceğiniz sporlardır.

 

Yapılan araştırmalarda günlük 3-4 bardak yeşil çay tüketmek metabolizma hızını arttırdığını ortaya koymuştur.  Bu nedenle günde 3-4 bardak yeşil çay tüketin. Hızlı kilo vermek için uygulanan haftalık diyetlerden kesinlikle uzak durun.  Bu diyetler vücuttan kas kaybı yaparak metabolizma hızını daha da düşürür.

Vücudunuzun yediğiniz besinleri tüketmek için suya ihtiyacı var. Bu nedenle günde 2 litreye kadar su tüketin. Baharatlar ve kökler metabolizmayı hızlandırır. Yemeklerde baharat kullanın. Günlük tükettiğiniz yemekleri öğünlere bölmek ve ara öğünler ile birlikte sık yemek metabolizmayı hızlandırır. Bunun için sık ve fazla yemek yemelisiniz.

Aldığınız kalorilerin fazlası yağ olarak depolanır. Yağlanma arttıkça metabolizma az çalışmaya başlar. Özellikle sıvılar çok daha hızlı yağa döner. Bu nedenle şekerli içeceklerden uzak durun. Eğer yağ fazlalığınız varsa, hızla vermeye çalışın fakat egzersiz ağırlıklı bir beslenme programınız olsun.

Çok sıcak ortamlardan mümkün olduğunca uzak durun. Sıcak metabolizmanın yavaşlamasına neden olur. Soğuk havada kaslar vücudu ısıtmak için hızlanır. Böylece metabolizma hızınız artar.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder