Vücudumuz mükemmel işleyen bir makinedir. Dışarıdan aldığımız
yiyecekler öğütülür, sindirilir ve enerji, vitamin şeklinde kan yolu ile
vücudun her noktasına yayılır. Bu esnada ve dış ortam şartları yüzünden
pek çok atık madde yani toksin oluştururuz. İşte bu toksinleri
vücudumuzdan atmazsak çeşitli kanser türlerine ve hastalıklara yakalanma
şansımız hızla yükselir. İşte vücudumuzda ki toksinleri atan yiyecekler ;
Enginar ; Enginar vücudumuzda ki tüm atık
maddelerin atılımını hızlandırır. Bir nevi detoks etkisi yaratır. Bu
nedenle ayda 1-2 kez haşlanmış suyunu tüketmek vücudumuzda ki tüm
toksinleri atmamızı sağlar. Ayrıca vücudumuzda iltihap yapan kimyasalın
üretilmesini engeller.
Zencefil ; Zencefil, vücut sıcaklığını
hızla arttırır. Böylece daha fazla terleyerek vücudumuzda ki toksinleri
boşaltmamızı sağlar. Ayrıca kuvvetli bir antiseptik olduğundan kan temiz
kalır.
Domates ; Domates zamanında ve hormonsuz
olarak tüketildiğinde iltihap oluşumunun önüne geçer. İçerdiği beta
karoten, likopen, folik asit A vitamini bol oranda olduğundan detoks
etkisi yaratır.
Biberiye ; Biberiye en kuvvetli
antioksidanlardandır. Vücuda çok fazla oksijen alınmasını sağlar.
Özellikle beyin ve kalp onun sayesinde oksijen fazlası alır. Toksinleri
vücuttan atarak, metabolizma sağlığını korur.
Elma ve muz ; Bu iki meyve vücutta toksit
üretimini azaltır var olanı boşaltır. Ayrıca kolesterolü düşürür. Tam
kuvvetli detoks etkisi yaratır. Günde 3 elma ve iki muz mutlaka
tüketilmelidir.
Kekik ; Böbrek ve mesanede oluşan toksinleri atmaya yardımcıdır. Çayı ya da kurutulmuş baharat olarak yenmeklerde kullanılmalıdır.
Yeşil çay ; Bol miktarda polifenol içerdiğinden yağların yakımını hızlandırır ve toksinleri idrar yolu ile attırır.
Kuru erik ; Kuru erik kanı temizler, vücuttan toksin attırır.
Kereviz ; İçerdiği fitalit kimyasalı ile kolesterol fazlasını safra asidine dönüştürür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder