14 Ocak 2014 Salı

HER YAŞ GRUBUNA GÖRE BESLENME 50 Lİ YAŞLAR

50'li yaşlara meydan okuyun

50 yaşınıza geldiğinizde, 30 yaşınızda yaktığınızdan 200 kalori daha
az yakarsınız. Bunun nedeni, menopoz sırasında kaybettiğiniz
östrojendir. Ne yazık ki vücudunuz göbekteki yağ hücreleri gibi
östrojen üretebilen alternatif kaynaklara yönelir. Yağ hücreleri büyür
ve bu da bel çevrenizin genişlemesiyle sonuçlanır.

Keten tohumu

50'li yaşlardaki kadınların fitoöstrojenler gibi alternatif östrojen
kaynakları tüketmesi gerekir; örneğin; keten tohumu. Her gün 30 gram
yani 2 çay kaşığı keten tohumu tüketin. Daha iyi emilim için çekilmiş
keten tohumu tercih edin.

Masum karpuz tatlısı

İki adet muzu ikiye bölün ve üzerine 3 dondurma kaşığı karpuz koyun.
Zengin su içeriğiyle karpuz tok hissetmenizi sağlar ve aynı zamanda
vücudun doğal yoldan kalori yakmasına yardımcı bir amino asit olan
arjinin içerir. Bir parça yoğurt ekleyin. Bir araştırmaya göre
kalsiyum ve süt yağı diğer yiyeceklerden kaynaklanan yağ emilimini
azaltmaya yardımcı olur.

Üzerine bir fincan yaban mersini ekleyebilirsiniz. Polifenol
bakımından zengin yaban mersini, vücutta yağ dokularının oluşmasını
önler. Lif içeriği için, içinde yulaf, buğday, susam, keten tohumu,
dut kurusu, kayısı içi çekirdeği, kuru üzüm, bal gibi besinlerin
bulunduğu bir müsli türü olan granola ve bir iştah giderici olan
kafein içeren çikolata parçaları serpiştirin.

Ameliyatla zayıflamak ne kadar etkili?

Ameliyatla zayıflamak işe yarıyor. Hem de morbid obezite hastaları
için diğer bütün geleneksel zayıflama yöntemlerinden daha etkili ve
daha hızlı bir şekilde... Kilo verme ilaçları yüzde 5-7 ve yaşam
tarzında ciddi değişiklikler yaklaşık yüzde 7 oranında kilo
verdirirken cerrahi uygulama aşırı kilonuzu yarı yarıya indirebilir.
Ameliyatla zayıflamanın başarısı, aşırı kilonun verilmesiyle; yani
toplamda ne kadar kilo verdiğinizle değil, şu anki kilonuzla ideal
kilonuz arasındaki farkla belirlenir.

Fazla kilolarınızın yüzde 50'sinden kurtulmayı başardıysanız ve bunu
sürekli olarak koruyorsanız zayıflama ameliyatı başarılı sayılır. Ve
bu açıdan, ameliyatla zayıflama 5 yıllık dönemde yüzde 55 ve yüzde 70
arası ortalamayla yıllık yüzde 90'dan daha fazla oranda başarıya
sahip. Ameliyatla kilo vermenin etkisine ilişkin diğer istatistikler
daha da şaşırtıcı olabilir.

Örneğin araştırmalara göre 9 kilo vermek, obezite kaynaklı ölümlerde
yüzde 53 azalma anlamına geliyor ve bariatrik cerrahilerin (obezite
cerrahisi) çoğu bu oranın 5 katı kadar kilo vermeye yardımcı olmak
amacıyla uygulanıyor. Ayrıca, kilo verme ameliyatları diyabete bağlı
ölümleri yüzde 80 oranında azaltıyor ve bazı yöntemler olguların yüzde
90'ında diyabeti tedavi edebiliyor.

K2 vitamini neden bu kadar önemlidir?

Vücudunuzun K vitamininden ürettiği metabolik ürün olan K2 vitamini,
kalsiyum eksikliğiniz varsa kalsiyumu kandan kemiklere taşımaya
yardımcı olur. K vitamini eksikliği olan kişilerde, yeterli miktarda K
vitamini alan kişilere oranla yüzde 30 daha fazla kalça kırığı riski
olduğu saptanmıştır. Koenzim Q10'un bir akrabası olan K2 Vitamini,
fermante edilmiş soya fasulyesinden yapılan geleneksel bir Japon
yiyeceği olan natto'da bulunur. (Samuray savaşçıları güçlerini
artırmak ve reflekslerini hızlandırmak için natto yerlerdi.) K2
Vitamini aynı zamanda az yağlı süzme peynir, tavuk ve bazı peynirlerde
bulunabilir. Sütü peynire dönüştürmek için mayalayan bakterinin
yaptığı K2 vitamini sütten gelmez ve yoğurtta bulunmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder