23 Aralık 2013 Pazartesi

KİLO ALMAMAK İÇİN TAVSİYELER

Uzmanlar ve bilim adamları uzun zamandır kilo vermek konusunda çalışmalar yapıyor.  Araştırmalar sonucunda yakın bir zamanda kilo almak ve şişmanlık tarihe gömülecek. İşte, fazla yememek için tavsiyeler ;


Yapılan araştırmalarda nane kokusunun iştahı dizginlediği ortaya çıkmıştır. Bu nedenle yemek sonrası veya televizyon seyrederken acıkmamak için dişlerinizi fırçalayın. Nefesinizde nane kokusu olunca yemek yeme isteğiniz azalacaktır.

Sürekli atıştıran biriyseniz belki de ağzının boş kalmasına alışkın değilsinizdir. Abur cubur atıştırmayı seven insanlar arasında yapılan araştırmada ağzın dolu olma hissine alışkanlık geliştirdikleri ortaya çıkmıştır. Ağzınızı oyalamak ve bunu anlamak için sakız çiğnemeyi denemenizi tavsiye ederiz.


Yemeklerden önce yenilen bir porsiyon salata, daha az yemenizi sağlar. Yeşil sebzeler ve limon ile çeşnilendirilmiş bir salata, bol lifli olduğundan sizi tok tutacak ayrıca ana yemekleri daha iyi sindirmenizi sağlayacaktır. Bu nedenle yemek öncesi 1 porsiyon salata tüketin.

Yapılan araştırmalarda çok acıkmak bazen çok susamak nedeni ile olmaktadır. Bu nedenle bol su için. Günde 1.5-2 litre kadar su tüketmek hem sizi tok tutar hem de vücuttan toksin attırır, sindirime yararlıdır. Yemeklerden önce içilen su, daha az yemenizi sağlar.


Yemeklerde kullandığınız tabakların boyunu küçültmek sizde psikolojik bir etki yaratacaktır. Büyük tabaklara az yemek koyduğunuzda beyniniz otomatik olarak doymayacağınızı düşünür. Bu nedenle küçük tabağa bir porsiyon yemek koyarak gözünüzü doyurabilirsiniz. Üstelik, bu yöntem pek çok rejim yapan kişide çok başarılı olmuştur.


Haftada bir ya da iki kez istediğiniz herhangi bir şeyi mutlaka yemelisiniz. Çünkü, bunu yapmazsanız en ufak bir diyet bozmada hemen diyeti bırakabilirsiniz. Bu nedenle haftada 1-2 kez rejimi bozun ve istediğiniz herhangi bir şeyi abartmadan yiyin.

Rejim yapan pek çok insan üzerinde yapılan araştırmalarda dar giyilen giysilerin kilo vermeye yardımcı olduğu ortaya çıkmıştır. Dar ve yağlarınızı ortaya çıkaran kıyafetler hem rahatsızlık yaratacak hem de psikolojik olarak sizi rejime yönlendirecektir.

Alıntı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder