9 Aralık 2013 Pazartesi

GRİP İÇİN BİTKİSEL DESTEKLER


Kış ayları ve soğuğun gelmesi ile ortaya soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlar yayılmaya başlar. Bu tip rahatsızlıklarda doktorlar genelde antibiyotik yazmazlar. Ateş düşürücü ve ağrıları giderici ilaçlar kullanılır. Kullanılan grip ve soğuk algınlığı ilaçları tedavi edici değil sadece hastalığın etkilerini ortadan kaldırıcıdır.  Bu nedenle, bazı bitkilerden yardım alabilirsiniz.

Soğuk algınlığı geçirilmeye başlandığında mürver, melisa, ada çayı, zencefil, karabiber ve zencefil yaprakları ile yapılan çaylar bağışıklık sistemini hızla kuvvetlendirir. Bağışıklık sisteminin sağlamlaşması, fazla antikor üretmesi ve bu tarz hastalıkların tedavisinin hızlanmasını sağlar.
Grip ve soğuk algınlığında en fazla kullanılması gereken baharat, kesinlikle karabiberdir. İçinde bulunan piperin türü kimyasallar, sinir sistemini, uyarır. Ağrı keser ve doğal ateş düşürücüdür. Özetle karabiber, grip ve soğuk algınlığında etkileri ortadan kaldırarak konfor yaratır. Hasta rahatlar ve ayağa kalkar. Karabiberi kullanmakta zorlanıyorsanız, çorbaların içine 1 çay kaşığı, çaylara ise 1 çay kaşığı katarak kullanabilirsiniz.

Yaklaşık 5 bin yıldır kullanılan zencefil, limon ile karıştırıldığında başta soğuk algınlığı daha sonra mideye çok iyi gelmektedir. Üstelik artirit, safra salgısı arttırma ve kansere karşı koruyucu etkisi ile çok önemlidir. Zencefil çayını yaparken önce sıcak suyu koymak sonra zencefili içine atarak 10 dakika kadar demlendirmek gereklidir.

Soğuk algınlığı ve gripte bal ve limon ile yapılan çaylar öksürük, boğaz ağrısı için önemlidir. Mürver bitkisi içinde ki, flavanoitler ve antosiyaninler antioksidan etki göstererek vücut direncini arttırlar. Melisa yapraklarından elde edilen yağın antiviral etkisi kanıtlanmıştır. Adaçayı bitkisi, ağız ve bronşlarda oluşan iltihaplara karşı çok etkilidir. Adaçayı, farenjit, jinvijit gibi enfeksiyonlar da rahatlıkla kullanılır.

Alıntı.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder