3 Şubat 2015 Salı

SABAH KAHVALTISININ ÖNEMİ

Sabah kahvaltısı gün içinde en önemli olan öğündür. Bunun pek çok sebebi vardır. Bu nedenle sabah kahvaltısının önemini bir liste ile paylaşalım istedik. İşte, sabah kahvaltısının önemi


Sabah kahvaltısı uyandıktan 1-2 saat içinde yapılmalıdır. Sabahları metobolizmamızı harekete geçirmek için kahvaltı gereklidir. Gün boyunca yakılacak olan enerji için gereklidir. Arabanın benzini olmadan hareket ettiremeyiz, kahvaltıda bu nedenle gereklidir.

Kahvaltı yapmadığınızda hafızanız yavaşlar ve enerji seviyeniz düşer. Gün içinde gerekli olan hafıza ve enerjiyi kazanmak için özellikle protein ağırlıklı kahvaltı yapmak gereklidir.

Kahvaltı yapıldığında metobolizmanız hızlı çalışır. Özellikle kilo vermek veya kilo dengenizi sağlamak istiyorsanız sabah kahvaltısı mutlaka yapılmalıdır. Bütün diyetlerde hekimler kuvvetli sabah kahvaltısını mutlaka bu nedenle vermektedir.
Kahvaltı gün boyu sizi tok tutmaktadır. Bu nedenle kahvaltı günün en gerekli öğünüdür. Kahvaltı yaparak, gün içinde zararlı atıştırmalıklardan uzak durursunuz.

Sabahları aç kalkmıyorsanız kahvaltı alışkanlığınız yoktur. Bu nedenle sabahları kahvaltı yaparak bu alışkanlığı kazanabilirsiniz.


Kahvaltıda ne yenilmelidir? Kahvaltı yapmak sağlıklıdır fakat çok da abartılmamalıdır. Beyaz peynir, yumurta ve zeytin mutlaka alınmalıdır. Her sabah zeytinyağı tüketmek kolestrol açısından çok faydalıdır.

 Bir adet zeytinin 5 kalori bir dilim beyaz ekmeğin 150 kalori olduğunu düşünürsek,kahvaltıda zeytini rahatlıkla tüketebileceğimizi söyleyebiliriz.


Kahvaltı gevrekleri ve yulaf ezmesi de süt ile karıştırılarak hazırlandığında,kahvaltı için çok zamanı olmayanlara iyi bir seçenek olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder