4 Mart 2014 Salı

SAĞLIĞIMIZ İÇİN FAYDALI MUCİZEVİ BESİNLER




Elmanın sağlığa faydası
Lif oranı yüksek, aynı zamanda antioksidan özelliği olan bu mucizevi meyveyi mutlaka buzdolabınızda bulundurun. Kilo vermenizde yardımcı olmasıda ayrı bir sürpriz…
 

Zeytinyağının sağlığa faydası
Elinizden geldiği kadar kilerinizde sadece zeytinyağı bulundurun. Kalp sağlığınızı desteklerken, Anti-inflamatuar, antioksidan ve antimikrobiyal olarak ta etkindir.
 

Domatesin sağlığa faydası
Antioksidan gücü oldukça yüksektir ve kalp hastalığı ile osteoporoz riskini azaltmada yardımcıdır. UV hasarlarını en aza indirir. Her zaman yemeklere ve salataya eklemeyi unutmamanız sizin yararınıza olacaktır..
 

Muzun sağlığa faydası
Muhteşem lezzeti ile Potasyum ve vitamin B-6 ile doludur. Çok lezzetli ve doyurucu bir aperatiftir. Süt ve yoğurt ile birlikte de lezzetli olur. ishali önlemek için de yardımcı bir besin kaynağıdır…
 

Havuçun sağlığa faydası
Bu mucizevi besinin, Gözler konusunda ününü biliyorsunuz. Havuç yemek göz sağlığını olumlu yönde etkiliyor. Ayrıca beta-karoten açısından oldukça etkili.
 

Bitter Çikolatanın sağlığa faydası
Kolesterol dengesini ayarlarlarken, antioksidan etkisi vardır, kan şekerini düşürür ve bileşik flavanoller, inflamasyon azaltır. Elbette her şeyde oldğu gibi dozunda tüketilmesi gerekir.
 

Fasulyenin sağlığa faydası
Özellikle vejetaryenler için çok önemli bir besin kaynağıdır. Protein ve lif açısından yüksektir ve yağ oranı düşüktür.
 

Mangonun sağlığa faydası
Vitamin A, C, E, lif, potasyum ve demir gibi 20 farklı antioksidan, vitamin ve mineraller ile dolu süper bir besindir.
 

Narın sağlığa faydası
Hastalıklarla savaşan antioksidanlar var. Düşük kalori ve lif açısından yüksek konumdadır. Ayrıca vitamin C ve B, potasyum, folik asit ve demir barındırıyor.
 

Ispanağın sağlığa faydası
Vitamin deposu olan ıspanak, lif, protein ve folik asit açısından da oldukça zengindir. Çocukken ıspanak sevmiyor olabilirsiniz ama bir yetişkin olarak mutlaka ıspanak tüketin.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder