4 Şubat 2014 Salı

DOĞADAKİ SAĞLIK

Sağlıklı olmak, her insanın en çok değer verdiği konuların başında
gelmektedir. Gelişim döneminde olan çocukların alışkanlık haline
getirmeleri gereken pek çok konu olsa da, gençlik dönemlerinde bunlara
pek de rağbet edilmemektedir. Oysa, ilerleyen yaşlarda daha da
sağlıklı olmak için bazı beslenme alışkanlıklarının erken yaşlarda
edinilmesi gerekmektedir.

Bazı besinler, hastalıklardan korunmak için oldukça önemli ve bunları
yerine getirmek bizim elimizde. Bu besinlere, beslenmelerinizde daha
fazla yer vermeye çalışmalısınız.

Elma; En güçlü antioksidanları bünyesinde barındırmaktadır. Yaşlılık
emarelerini en asgariye indiren etkili meyvelerden biridir. Damar ve
kalp hastalıklarına karşı koruyucudur. Elmayı kabuğuyla birlikte
tüketirseniz, kabuksuz halinden beş kat daha fazla polifenol almış
olursunuz.

Lahana; Bünyesinde bulunan indol ile kanser çeşitlerinden
korumaktadır. Haftada 1 kez yenmesi kolon kanseri olma riskini %66
azaltmaktadır. Lahana, bağışıklık sisteminin güçlenmesi için de önemli
bir besin maddesidir.

Yumurta; Bünyesinde kolin maddesi bulundurması sebebiyle kalp ve beyin
sağlığına faydalıdır. Protein deposu olması nedeniyle, vücudumuz için
gereken aminoasitleri barındırmaktadır.

Yabanmersini; Hafızayı da olumlu bir şekilde etkileyen yabanmersini,
göz ve beyin sağlığı açısından lazım olan antosiyaninler içermekte ve
yaşlılığa karşı koruyucu bir meyvedir. Alzheimer, Parkinson, antrit,
kalp ve şeker hastalığına karşı da koruyucu bir meyvedir.
Araştırmalarda Yabanmersini, diğer meyvelere oranla çok daha fazla
kansere karşı koruyucudur.

Balık; Yağlı olan balıklar kalp hastalığına, kansere ve daha birçok
hastalığa karşı koruyucu özelliğe sahiptirler. Haftada minimum 2 defa
tüketilmesi depresyona karşı korumaktadır. Yağlı balıklarda yani,
hamsi ve somon gibi balıklarda bulunan Omega-3 yağ asidinden daha
zengin beslenme yapmanızı sağlayacaktır.

Bu gibi besinlerin tüketimine özen göstermek ve alışkanlık edinmek
sağlığımız için önemlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder