Avokado ; E vitamini açısından çok zengin bir meyvedir. İçerdiği C vitamini ile, avokado Alzheimer hastalığının gelişimini ve başlamasını engellemektedir.
Ay çekirdeği ; E vitamini deposu olan çekirdek, günde 20-25 gr. kadar alınmalıdır. Beynin hafıza merkezini destekler ve beyin gelişimi hızlanır.
Balık ; Balık, omega3 açısından çok sağlıklıdır. Beyinde pek çok sinirin işini yapabilmesi için gerekli olan omega3 nedeni ile haftada 1-2 kez yenilmelidir.
Fıstık ezmesi ; E vitamini açısından çok zengindir. Bu nedenle beyin sağlığına çok faydalıdır. Badem de aynı şekildedir.
Tam tahıllı gıdalar ; Lif kaynağı olan bu besinler, zeytinyağı ile tüketilirse Alzheimer’a engel olmaktadır.
Yeşil yapraklı sebzeler ; Lahana, kara lahana, brokoli, ıspanak E vitamini ve folik asit açısından zengindir. Folik asit ve E vitamini beyni korur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder